HTML Free Code
CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, April 30, 2008

Meet The Spartans 2008 ( adrive - direct link)





http://www.adrive.com/public/view/5331c5e71aef4847a2da1cd237d944360b23c87699b4b3bf0aaf908dfeeb4b08.html

The Devil March to Moscow


MANCHESTER, England, April 29 (Reuters) - A stunning goal from Paul Scholes gave Manchester United a 1-0 win over Barcelona on Tuesday to set up an all-English Champions League final against either Liverpool or Chelsea in Moscow next month.

Scholes sent a swerving shot high and wide of goalkeeper Victor Valdes in the 14th minute of the semi-final, second leg at Old Trafford to give United a 1-0 aggregate victory.

“(He’s) one of our great players. He came through the ranks and he knows about this club. I’m so pleased for everyone,” United manager Alex Ferguson told ITV television.

“It was marvellous, this club deserves to be in the final, for the history and the support. Fantastic.”

Barcelona, and especially their Argentine winger Lionel Messi, played some outstanding attacking football but were thwarted time and again by brilliant defending from United’s back line.

“They had to gamble and the fans got us over the line,” Ferguson said.

It will be United’s third European Cup final following their earlier successes in 1968 and 1999.

Tuesday, April 29, 2008

8, 18, 28, 38, 48, 58. 68, and 78?

What is the difference between girls/woman aged: 8, 18, 28, 38, 48, 58. 68, and 78?

At 8 -- You take her to bed and tell her a story.
At 18 -- You tell her a story and take her to bed.
At 28 -- You don't need to tell her a story to take her to bed.
At 38 -- She tells you a story and takes you to bed.
At 48 -- She tells you a story to avoid going to bed.
At 58 -- You stay in bed to avoid her story.
At 68 -- If you take her to bed, that'll be a story!

Video Clip ( Kepadamu Kekasih ) - Hattan,M Nasir,Jamal Abdillah





KepadaMu Kekasih
Aku berserah
Kerana ku tahu Kau lebih mengerti
Apa yang terlukis di cermin wajahku ini
Apa yang tersirat di hati
Bersama amali

KepadaMu Kekasih
Aku bertanya
Apakah Kau akan menerimaku kembali
Atau harus menghitung lagi
Segala jasa dan bakti
Atau harus mencampakku ke sisi
Tanpa harga diri

Hanya padaMu Kekasih
Aku tinggalkan
Jawapan yang belum ku temukan
Yang bakal aku nantikan
Bila malam menjemputku lena beradu

KepadaMu Kekasih
Aku serahkan
Jiwa dan raga
Jua segalanya
Apakah Kau akan menerima penyerahan ini
Apakah Kau akan menerimaku
Dalam keadaan begini


Monday, April 28, 2008

Halwa Telinga 2

Wajah Rahsia Hati ( Fauziah Ahmad Daud )

http://www.ziddu.com/download.php?uid=aa%2Bhm5msZqqanOKnZaqhkZSpYqyhmJuq5

Kisah_Cinta ( Fauziah Ahmad Daud )

http://www.ziddu.com/download.php?uid=ZLCalZmraqqcnOKnYaqhkZSpXqyhl5uq1

Dendang Remaja ( Fauziah Ahmad Daud )

http://www.ziddu.com/download.php?uid=ZK6dlJerY6yelOKnYqqhkZSpX6yhlpms2

Halwa Telinga

Memburu Impian ( Gila-Gila Remaja )

http://www.ziddu.com/download.php?uid=cK6ilZaqcLCcnOKnaKqhkZSpZayhnJuu8

Glowing Sajjadah


bercahaya bila kiblat betul,tp bley khusyuk ker ek kl sjdh tu bercahaya waktu solat?

Makcik dan Attenden kaunter

"Satu pagi di stesen keretapi... Ada satu makcik tu dia tanya Attenden kaunter.
Makcik: Anak, keretapi sampai jam berapa??
Attenden kaunter: yang dari Alor Setar sampai jam 2 petang, yang dari Kota Bharu sampai jam 1 petang,
yang dari Kuala Lumpur sampai jam 4 petang, yang dari Gemas pulak satu jam lagi sampai la. Makcik nak pergi mana??
Makcik: Tak ke mana. Makcik nak melintas aja. Terima kasih lah anak, ni maknanya takde lah keretapi
lalu sekarang kan... ? Terimakasih banyak-banyak. Makcik tumpang lalu ye...

Sunday, April 27, 2008

The Most Tightest Jeans


ada mata usya sendiri ek.cari benda tersembunyi.hehe...

If a STUDENT makes a mistake

If a BARBER makes a mistake, it's a new style....... ......... .....

*********

If a DRIVER makes a mistake, it's an accident.... ......... ........

*********

If a DOCTOR makes a mistake, it's an operation... ......... ........

*********

If an ENGINEER makes a mistake, it is a new venture..... ......... .

*********

If a POLITICIAN makes a mistake, it is a new law......... .........

*********

If a SCIENTIST makes a mistake, it is a new invention... ......... .

*********

If a TAILOR makes a mistake, it is a new fashion..... ......... ....

*********

If a TEACHER makes a mistake, it is a new theory...... ......... ...

*********

If a STUDENT makes a mistake, it is a "MISTAKE" !!!!!!!!!!!! !

Kedah: Super League Champion EPL : Man Utd Or Chelsea

ALOR STAR: While the rest of the country is grappling with the Super League match-fixing problem, it was all nice and dandy at the Darulaman Stadium last night as Kedah let their hair down to celebrate their league success.

The 25,000-strong home crowd lent their vocal support as the Canaries downed Pahang 1-0 in their final home match of the season, courtesy of a 10-minute Marlon James goal.

But the fans reserved their loudest cheers for after the match, when Kedah received the Super League trophy from Sultan Kedah Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah.

Mohd Azraai Khor’s team, who had already created history by bagging an unprecedented treble last year, are also the first side to successfully defend the Super League trophy. They secured the title with four matches to spare earlier this month.

Stand-in skipper Bernard Huggins, deputising for the injured A. Victor, led his team-mates to receive the Super League trophy and winners’ medals.

The Kedah players then went on a victory lap to parade the trophy around the stadium.

In the match, which served as a prelude to the two-legged FA Cup semi-final between the two sides in June, the champions took the match seriously by parading their best eleven.

There was only 40 seconds on the clock when the league’s top scorer James got a free header from a Nelson Martin corner but failed to get on target.

The St Vincent and Grenadines striker was not to be denied his 23rd league goal in the 10th minute. Off a quick counter attack that began from the Kedah goalmouth, James met a Khyril Muhymeen floater with a deft flick to beat Mohd Syamsuri Mustafa in the Pahang goal.

At the other end, Hairuddin Omar could have snatched a late equaliser for Pahang.

But just after rounding Kedah goalkeeper Mohd Helmi Eliza, the former national striker lost his balance and shot wildly.


LONDON: Chelsea beat Manchester United 2-1 in a dramatic match at Stamford Bridge on Saturday to pull level at the top of the Premier League and keep alive their hopes of snatching the title from United's grasp.

Michael Ballack was Chelsea's scoring hero, deciding the game with an 86th-minute penalty after heading the home side ahead at the end of the first half.

The Chelsea players celebrated that goal by unfolding a number eight shirt with “Pat Lampard RIP” on the back following the death of midfielder Frank Lampard's mother on Thursday. He was given compassionate leave by the club and missed the game.

Wayne Rooney equalised for the visitors when his 56th-minute shot went in off the post after a careless backpass from Ricardo Carvalho.

With two matches to play both teams have 81 points, although United remain top because of a better goal difference.

Despite the defeat United will still win the title if they match the same number of points that Chelsea collect from their last two games at Newcastle United and at home against Bolton Wanderers.

United's last two league games are at home to West Ham United and away at Wigan Athletic.

Ballack's late winner came after Michael Carrick was judged to have handled a cross from Michael Essien just minutes after Wes Brown appeared to have also handled in the area.

Chelsea's appeals for that infringement were waved away by referee Alan Wiley, but he pointed to the spot after Carrick handled and Ballack kept his nerve to send goalkeeper Edwin van der Sar the wrong way.

The Chronicles of Narnia The Lion, the Witch and the Wardrobe [2005] DVDRIP - mediafire link


Friday, April 25, 2008

Aduh Saleha

Lagu : Aduh Saleha / Penyanyi : Mawi
Komposer : M. Nasir / Penulis Lirik : Rosli Khamis


ADUH SALEHA

//Rintihan ku kepada orang-orang yang soleh dan solehah

Mana rayuanku hendak ku sampaikan
// Bagaimana mungkin ku hendak sampaikan kata-kata nasihat

rindu berahiku pada kasih yang jauh
// Aku amat mendambakan kasih Tuhan tetapi aku masih jauh dari-Nya

jauh bukan jarak dan tempat
// bukan jauh jarak atau di mana aku berada

jauh nama dan pangkat
// tapi jauh dari segi amalan ku dan kedudukanku di sisi-Nya

Mana penggantimu hendak ku dakapkan
// Di mana aku hendak mencari penggantimu untuk ku bergantung

dendam asmaraku pada cinta yang luruh
// Aku inginkan cinta yang menyerahkan sepenuh jiwa dan jasad

luruh bukan daun dan bunga
// Bukan menyerahkan harta dan wang ringgit

luruh jiwa dan badan
// tetapi menyerahkan seluruh jiwa dan jasad

Bertahun ku sandar percaya
// Sudah lama kita menjadi seorang muslim dan mengamalkan suruhan-Nya
(adakah ia hanya disandar bukan dikandar?)

tak mungkin padam cahaya
// dan kasih dan cinta Tuhan tidak akan terhenti terhadap hamba-Nya

cintamu bagai rembulan
// Kasih sayang para solihin dan solehah sesama mukmin sentiasa terpancar dan ada

hilang dipandangan kala langit dilindung awan
// Namun, kekadang terlindung juga apabila ada yang menghalang (atau kita sendiri yang tidak mahu menerima)

Aduh mahkota terhempas
// Kekuasaan kita sebenarnya hampir musnah, raja-raja hilang kuasa, maruah anak-anak bangsa tiada
(zina, maksiat dan hedoisme berleluasa)

barulah ku sedar, yang ku sangkakan intan oh hanyalah kaca
// Barulah kita perasan apa yang kita sangkakan baik selama ini adalah sebaliknya

Sesudah berdarah barulah ku sedar
// Apabila mengalaminya sendiri dan mendapat bala/musibah baru kita tersedar dari angan

jiwa ku tercalar ohhh.. sakitnya bukan kepalang
// Akhirnya jiwa kita tersiksa dan hati semakin gelap tanpa pedoman

Kau biarkan aku sendiri menderita susah - nasib hidupku saliha
// Orang-orang yang soleh dan solehah semakin jauh dari kita (kita yang menjadikanya begitu, bukan ?)

Hidup kita susah (jiwa yang muflis) walaupun senang (harta bertimbun tanpa berkat)

Kau biarkan aku sendiri melewati sepi - dalam hidupku saliha
// Kita sudah kesepian kerana meninggalkan nasihat dan kata-kata orang-orang yang soleh

kau biarkan aku sendiri meratapi nasib - dalam derita saliha
// Akhirnya kita terpaksa meratapi nasib kita yang penuh derita buatan kita sendiri

ohh......... saliha
// Tolonglah aku orang-orang yang soleh

Thursday, April 24, 2008

Lewat Sebulan

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam si
isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, " ayang,
period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita
kena gi check kat doktor."

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk
tidak emberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga
ianya benar2 pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana
terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka. Pegawai
TNB tu pun berkata " ini rumah En. Mahpus ker?" "iya, saya ni isterinya.
ada apa encik"

Pegawai TNB tu pun berkata, " Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak
boleh tunggu ni, nanti boss saya marah."

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB
tu." APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???"

Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab " ala puan, ni kan zaman IT,
semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online"

Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut.
"APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu??? "

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan" Relek puan, puan ni baru lewat
sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan"

Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata,
nanti saya bincang dengan suami saya..lalau pegawai TNB tu pun beredar
dari situ..

Keesokkan harinya, selepas si Mahphus ini di beritahu oleh isterinya, dia
pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg
berdekatan..

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia pun
memekik seraya berkata "Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak
heboh2 ke dalam internet. awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat
sebulan kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr???

Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahphus ni berdiri dan mententeramkan
keadaan. "sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan
perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si mahphus
naik berang.

"APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh...."

Lalu pegawai TNB tu pun cakap " kalau macam tu, Kita terpaksa potong encik
punya..........."

Si Mahpus mencelah " apa??? potong??? abih tu isteri saya di rumah nak pakai
apaaaaaa???

Pegawai TNB tu pun cakap " nampak gayanye..ISTERI ENCIK KENA PAKAI LILIN
AJERRRLAAAAAAAA"

???????????????????.....................

King of California [2007] Mediafire Direct Links



*thanks to the first uploader

King of California is a 2007 film based on Shakespeare's play The Tempest, directed by Mike Cahill, his debut as a screenwriter and director. The film premiered January 24, 2007 at the 2007 Sundance Film Festival[1] and opened in limited release in North American on September 14, 2007. The film stars Evan Rachel Wood and Michael Douglas.At the age of sixteen, Miranda (Evan Rachel Wood) has already had to live with her share of disappointments. Abandoned by her mother, she's dropped out of school and has been supporting herself as an employee at McDonald's while her father Charlie (Michael Douglas) resides in a mental institution.When Charlie is released and then sent back to their home, Miranda finds the relatively peaceful existence she's built for herself completely disrupted. Charlie has become obsessed with the notion that the long-lost treasure of Spanish explorer Father Juan Florismarte Garc├ęs is buried somewhere near their suburban California house. Armed with a metal detector and a stack of treasure-hunting books, Charlie soon finds reason to believe that the gold resides underneath the local Costco, and encourages Miranda to get a job there so that they can plan a way to excavate after hours.Initially skeptical, Miranda soon finds herself joining in Charlie's questionable antics in an effort to give him one last shot at accomplishing his dreams.

Mangkuk Nasi Ajaib (hehe...)



sapa nak makan nasik...ako rase kalo mcm nh r mangkuk nasik tue,confirm makan nasik kosong ajer pon ramai nak.hehe...(gurau ajer..)

BOLA di Malaysia ( piala FA ) n Champions LeaguE

Kedah meneruskan kemaraan ke Pusingan separuh akhir dengan kemenangan 6-2 ( agreget 10-3). Marlon Alex James menjaringkan 4 gol manakala 2 lagi gol hasil daripada jaringan Khairyl Muhaimeen dan Hasmawi Hassan.

Pasukan Manchester United berjaya menyekat Barcelona pada perlawanan separuh akhir 1 dengan keptusan tanpa jaringan.Walubagaimanapun,Ronaldo seharusnya dapat menjaringkan gol melalui sepakan penalti di awal permainan namun beliau gagal menyempurnakannya.Permainan yang keseluruhannya dikuasai oleh pasukan Barcelona namun Man Utd Kental bertahan sehingga ke wisel penamat.

Sunday, April 20, 2008

MAN UTD SERI,KEDAH KALAH

Hajat Manchester United mempertahankan mahkota Liga Perdana Inggeris (EPL) bertambah cerah walaupun sekadar mampu seri 1-1 ketika menentang Blackburn dalam saingan rancak di Ewood Park, awal pagi tadi. Apapun, Blackburn dengan suntikan semangat di halaman sendiri mendahului pada minit ke-21 hasil jaringan Santa Cruz Roque dan tampak seperti mampu mengutip mata penuh buat menyentap cabaran United sebelum Carlos Tevez hadir selaku penyelamat dengan gol penting pada minit ke-88. United akan menentang Chelsea pada 26 April ini Stanford Bridge bagi membuat penentuan siapa bakal mengukuhkan cengkaman selaku juara bagi musim baru.

Di Malaysia pula,juara Liga Super 2008 Kedah yang menurunkan kebanyakan pemain simpanan tewas 1-2 kepada pasukan Polis.Polis membuka jaringan menerusi Carlos Argusto pada minit ke-34 tetapi kedudukan itu disamakan Kedah menerusi Shakir Ali sebelum Argusto menutup terus impian pelawat berkongsi mata apabila menjaringkan penalti berbaki 10 minit permainan.

Friday, April 18, 2008

Zaman Muda2 (3)


kimal,awan,ludin,munzir
latar belakang: nota kimia kat cube ibj awan prep school

Gadis Dipukul 8 Orang

A Beautiful Ending

mati ketika solat.sewaktu sujud.subhanallah....

Rearrange This

DORMITORY:

When you rearrange the letters:

DIRTY ROOM



PRESBYTERIAN:

When you rearrange the letters:

BEST IN PRAYER



ASTRONOMER:

When you rearrange the letters:

MOON STARER



DESPERATION:

When you rearrange the letters:

A ROPE ENDS IT



THE EYES:

When you rearrange the letters:

THEY SEE



GEORGE BUSH:

When you rearrange the letters:

HE BUGS GORE



THE MORSE CODE :

When you rearrange the letters:

HERE COME DOTS



SLOT MACHINES:

When you rearrange the letters:

CASH LOST IN ME



ANIMOSITY:

When you rearrange the letters:

IS NO AMITY



ELECTION RESULTS:

When you rearrange the letters:

LIES - LET'S RECOUNT



SNOOZE ALARMS:

When you rearrange the letters:

ALAS! NO MORE Z 'S



A DECIMAL POINT:

When you rearrange the letters:

IM A DOT IN PLACE



THE EARTHQUAKES:

When you rearrange the letters:

THAT QUEER SHAKE



ELEVEN PLUS TWO:

When you rearrange the letters:

TWELVE PLUS ONE





AND FOR THE GRAND FINALE:



MOTHER-IN-LAW:

When you rearrange the letters:

WOMAN HITLER

Thursday, April 17, 2008

Kedah menang selesa

KEJAYAAN mempertahankan kejuaraan Liga Super menyemarakkan semangat skuad Kedah untuk mencipta kemenangan ketiga dalam saingan Kumpulan D Piala AFC, selepas menewaskan wakil Hong Kong, South China 3-0 di Stadium Darulaman malam tadi.

Namun, satu lagi wakil negara dalam kejohanan itu, Perak hanya mampu seri 2-2 dengan Kitchee juga dari Hong Kong di Stadium Mongkok, Hong Kong dan pasukan bimbingan Steve Darby itu kini berdepan kemungkinan gagal meneruskan kemaraan ke suku akhir.

Jurulatih Kedah, Azraai Khor Abdullah menurunkan barisan terkuatnya pada perlawanan semalam dalam usaha memburu tiga mata berharga bagi mencerahkan peluang ke suku akhir.

Pemain sayap yang kini beraksi selaku penyerang utama, Khyril Muhymeen Zambri memperoleh peluang gol pertama tuan rumah seawal minit ke-4 apabila berjaya melepasi pertahanan lawan, namun rembatannya dari sebelah kanan terkena palang gol South China.

Kedah terus menguji penjaga gol South China, Zhan Chunhui pada minit ke-11, tetapi percubaan Khyril kali ini lemah dan terus ke dakapan Zhang walaupun tiada pertahanan yang mengawalnya.

Peluang terbaik pelawat hadir pada minit ke-14, apabila hantaran silang Fan Weijun gagal disekat benteng Kedah tetapi tandukan Trales Schutz terkena palang kanan gol Kedah.

Pemain pertahanan Kedah, V Thirumurugan turut memperoleh peluang pada minit ke-37 apabila berjaya menyambut baik umpanan Nelson Sam Martin namun rembatannya terus ke dakapan Zhang dan kedudukan 0-0 kekal sehingga tamat babak pertama.

Kedah meneruskan serangan pada babak kedua dan usaha mereka akhirnya berhasil pada minit ke-54, apabila umpanan Cornelius Bernard Hugging berjaya dikawal baik oleh Marlon Alex James yang kemudian melepaskan rembatan kencang untuk menewaskan Zhang.

Jaringan Marlon memberi keyakinan kepada Kedah untuk terus mengasak dan berjaya melebarkan kedudukan pada minit ke-70 menerusi Nelson dan pemain tengah Chile itu memastikan kemenangan Kedah dengan jaringan keduanya lima minit sebelum tamat perlawanan.

Wednesday, April 16, 2008

Tiru Macam Saya


Lawaknyer...

1
Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri: Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri: Buku bank abanglah..

2
Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. seorang budak pun membuka pintu.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya. lelaki : ?????

3
Tunang Farid, Siti, menelefonnya untuk memutuskan pertunangan mereka.
Farid : Mengapa?
Siti : Saya dah bosan ngan awak. saya dah ada teman baru. Sebelum tu awak mesti kembalikan semua gambar saya.
Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah yang mana satu gambar awak, Nanti awak pilihlah sendiri. Yang selebihnya kembalikan kepada saya.
Siti : Erkkkkkk........ Benci !!!.........

4
3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik. Namun pemandu motor tersebut tidak berhenti.
Katanya, 'Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!

Tuesday, April 15, 2008

Cloverfield 2008 ( mediafire )




Monday, April 14, 2008

Man Utd 2-1 Arsenal



Manchester United went six points clear at the top of the Premier League after coming from behind to beat Arsenal in a pulsating encounter at Old Trafford.

Arsenal were on top for long spells but striker Emmanuel Adebayor wasted some gilt-edged chances, before he appeared to use his arm to open the scoring.

United levelled through a twice-taken Cristiano Ronaldo penalty after William Gallas had handled in the Arsenal box.

Owen Hargreaves won it with 20 minutes to go with a superb 25-yard free-kick.

Sunday, April 13, 2008

Sedey Giler 18 SG



memang xde peri kemanusiaan lgsg.bende ni blaku kat iraq.mintak2 msia xde r jd smpai mcmnh.skrg2nya hormatilah makhluk tuhan

Man In Black I 1997 ( Mediafire link )


Jenama Sosej Yg Tidak Boleh Dimakan

Berikut adalah senarai brand sosej yg tidak halal. 6 jenama sosej yang telah dikenalpasti dicampur usus babi adalah

· Gourmessa
· Muller's Haus
· Dew Fresh
· Puteri
· Miami Butcher House
· Maspac

Pengilang yang mengeluarkan produk sosej yang menggunakan usus babi dan memasarkan di pasaran tempatan adalah;

· Deluxe Food Services Sdn Bhd di Shah Alam (Gourmessa)
· German Delicatessen - Subang (Muller's Haus dan Dew Fresh)
· Puteri Pan Pacific (Puteri)
· MiamiButcher House - Batu Feringgi (MiamiButcher House)
· Omcorp Sdn Bhd - Bukit Angkat Kajang (Dew Fresh)
· Pacific Refgerating Sdn Bhd (Maspac)


Projek Koordinator PPIM, Noor Nirwandy Mat Noordin berkata, di antara hotel dan restoran yang disyaki menyajikan dan menjual sosej menggunakan usus babi adalah

· Palace of Golden Horses
· Coffee Bean Tea Leaf
· Hotel Equatorial
· Ikea Cafe
· Muller Sausage.

Kedah Super League Champions Two Years In A Row


KUALA LUMPUR, April 12 (Bernama) -- Kedah became Super League champions two years in row when they defeated Terengganu 2-1 tonight.

Before tonight the Canaries had accumulated 50 points after 20 matches and only needed one more point going into the match to take the crown.

Their nearest rival Selangor had the misfortune of having three points docked from the 42 points they had by the FA of Malaysia on Thursday for a disciplinary offence.

The Red Giants, however, were given 14 days to appeal to restore the three points. They were given the punishment after their coach, Dollah Salleh instructed four of the team's players to skip a training clinic by former Liverpool great Ian Rush organised by the FAM recently.

But even if their appeal is upheld, it will have no bearing on Kedah's position as the champions and it is only the runners-up title that is still up for grabs with Selangor, Perak, Negeri Sembilan and Johor FC in the running as there are still three more rounds to play in the league.

Nevertheless, Selangor's defeat tonight allowed Negeri Sembilan to take second spot in the table after collecting 39 points, the same as Selangor but a one goal superior goal difference, followed by Perak in third place (38 points) and Johor FC (37).

Saturday, April 12, 2008

CINTA TIGA SEGI a.k.a. Perangkap Cinta a.k.a. Nyanyian Dari Penjara




Bertahun sudah ku menunggu diri mu
Akhirnya kau menjadi milikku
Sukarnya untuk ku melupakan mu
Kerna kau ku cintai selalu

Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu
Datang kembali mengenang cinta dahulu

Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diri ku
Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu

Kau ibarat terperangkap ditengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju

Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu
Datang kembali mengenang cinta dahulu

Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diri ku
Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu
Kau ibarat terperangkap ditengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju

Dikau pinta untuk melepaskan mu
Terpaksa aku turutkan
Mungkinkah ini suatu pengajaran
Di dalam percintaan

Video Clip (Cinta Antara Kita - Duta feat. Baizura Kahar )

Cinta Antara Kita ( Duta feat. Baizura Kahar )

sejak dari dlu ku menyintaimu
kau tahu bgitu namun kau brpura
ku masih trigt kau peluk driku
kau tlah mmbuatku myintaimu

sudah brapa lma driku ini
x brtmu mu
mgkin ku hrp jua kau mrindu ku sbgi mna ku rindu mu

cinta antra kita
tiada pghalang nya
wlau akhir usia
ku myinta dri mu
ku hya mnuggu mu
mgata kau cinta ku
ku kan brjnji myintaimu syg...

stelah kau prgi
jauh dri sisi
tiada ku cinta slain dri mu
ku igin bsma dgn mu slamanya
wlaupun shingga ke akhir nyawa

mgkin kau xmgerti mksd ku dlu
pada dri mu
kini ku kan myinta
dri mu itu
shingga ke akhir wktu

cinta antra kita
tiada pghalang nya
wlau akhir usia
ku myinta dri mu
ku hya mnuggu mu
mgata kau cinta ku
ku kan brjnji myintaimu syg...

sudah brapa lma driku ini
x brtmu mu
mgkin ku hrp jua kau mrindu ku sbgi mna ku rindu mu

cinta antra kita
tiada pghalang nya
wlau akhir usia
ku myinta dri mu
ku hya mnuggu mu
mgata kau cinta ku
ku kan brjnji myintaimu syg...

cinta antra kita
tiada pghalang nya
wlau akhir usia
ku myinta dri mu
ku hya mnuggu mu
mgata kau cinta ku
ku kan brjnji myintaimu syg...

Friday, April 11, 2008

~~APA BOLEH BUAT DAH NASIB BADAN~~

kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya).. .

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi.. .

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....

10 000 bc ( DIRECT LINKS )


post comment to say thank to encourage me to post more link.tq.



http://www.yastorage.com/download.php?id=194869&key=888n1ccc868c1d1g7ffdd1611af157g1

http://www.eatlime.com/download.lc?sid=0C027C84-05C3-F05C-19F2-2B92D76A286B

http://adrive.com/public/814b505663ce10b9008bd3ecc5a10194be584c8a2b6136937326aca57c8902fd.html

Thursday, April 10, 2008

Penelope [2008] ( mediafire link )


post comment to say thank to encourage me to post more link.tq.


Roma to pay the penalty?




Manchester United's grip on their Champions League quarter-final tie with Roma remains firm after Daniele De Rossi blazed a penalty over the bar. Wes Brown was adjudged to have brought down Mancini but De Rossi folded from 12 yards and United are still odds on to go through.Man Utd win 1-0 through carlos Tevez header at 70th minute. ( 3-0 ) Gary Neville also plays as subtitute for the first time in the first team and get the arm band captain from Ferdinand.

Toilet PC

The Smallest Newspaper

Wednesday, April 9, 2008

Smallest Girl




LUDIN WROTES

just to share with all of u with this biz,very simple and easy
x pkai duit banyak
tapi apa2 pon depend on usaha jgk
bola xkan dtg bergolek
tapi kalo join biz duit anda mungkin jadi ratus ratus or ribu ribu
cuba dulu baru tau


http://adaapadenganrm50.blogspot.com/

Kedah On Right Track To Defend FA Cup Title


KUALA LUMPUR, April 8 (Bernama) -- Kedah are on the right track to defend their FA Cup title after the first legs of the quarter-final got underway Tuesday night.

The Canaries have one foot in the semi-final after they whacked Premier League side Melaka 4-1 at the the Hang Tuah Stadium in Melaka.

Kedah defender Mohd Sabri Mat Abu opened accounts in the 15th minute before their prolific striker Marlon Alex James capped a brace in the 48th and 77th minutes respectively while Mohd Fadly Baharom added his name to the scorer's list with a 70th minute effort.

Julius Abegar gave Melaka their consolation goal in the 66th minute.

Tuesday, April 8, 2008

P.S. I Love You [2007] DVDScr ( mediafire link )



MASJID SEBUAH

Kita semua tahu
masjid ini rumah Allah
kita semua tahu
kita solat di sini berjemaah
di sinilah kita menjalinkan
kemesraan
di sinilah juga kita membina ilmu.

Kenapa masjid yang sebuah ini
kita tinggalkan
kita tidak memakmurkan
dengan solat dan tazkirah
mengapa dan di mana silapnya.

Kita semua tahu
ia bermula dari detik sebuah perjuangan
dengan nekad dan keimanan
yang teguh dan keyakinan jitu
kita dirikan bersama
untuk kita solat
dan sujud bersama
menyembah Allah.

Kenapa masjid yang sebuah ini
kita berpecah belah
apa yang meruntun
dan menjadikan kita
tidak sekata dan sehaluan.

Kita semua tahu
solat di masjid itu perintah Allah
27 kali ganda kelebihannya
mengapa kita berpaling
dan tidak memakmurkannya.

Kenapa masjid yang sebuah ini
kita menjadi haru biru
kita biarkan sengketa
menguasai hati dan kalbu.

Bukankah apa yang berlaku ini
kita sedang menzalimi
diri sendiri
dan ingatlah kemurkaan Allah
azabnya sangat pedih.

Monday, April 7, 2008

Rooney to the rescue




Afonso Alves ( 35, 56 ) sent an icy blast through Manchester United's hopes of wrapping up the title with an excellent double to earn Middlesbrough a valiant 2-2 draw. The result sees United's lead over Chelsea down to three points - and they still have to go to Stamford Bridge. Gareth Southgate's side were well worth the point at a snow-swept Riverside, and could even have stolen a late winner.Goal Man Utd by Cristiano Ronaldo (10 )and Wayne Rooney(74 ).

air kickapoo

pengumuman untuk semua, sebenarnya, air kickapoo yang kita selalu beli dan minum itu berasal daripada SYARIKA ARAK! nama syarikat itu adalah Monarch Baverage.
Untuk bukti lebih lanjut, layari:
http://www.monarch-beverage.com/home.htm
&
http://www.kickapoojoy.com/history.html
Tolong sebar2kan kepada semua. Tolong berhenti membelinya...

Sunday, April 6, 2008

Check meaning of ur name

Instructions: What you do is find out what each letter of your name
means. Then connect all the meanings and it describes YOU. (Its
TRUE????) (Isn't it GREAT!!)

PS: If you have double or triple letters, just count the meaning once.

For Example: SHINE

S - You are very broad-minded.
H - You are not judgmental.
I - You are always smiling and making others smile.
N - You like to work, but you always want a break.
E - You are a very exciting person.

===============================================================================
A -You can be very quiet when you have something on your mind.
B -You are always cautious when it comes to meeting new people.
C -You definitely have a partier side in you, don't be shy to show it.
D -You have trouble trusting people.
E -You are a very exciting person.
F -Everyone loves you.
G -You have excellent ways of viewing people.
H -You are not judgmental.
I -You are always smiling and making others smile.
J -Jealously
K -You like to try new things.
L -Love is something you deeply believe in.
M -Success comes easily to you.
N -You like to work, but you always want a break.
O -You are very open-minded.
P -You are very friendly and understanding.
Q -You are a hypocrite.
R -You are a social butterfly.
S -You are very broad-minded.
T -You have an attitude, a big one.
U -You feel like you have to equal up to people's standards.
V -You have a very good physique and looks.
W -You like your privacy.
X -You never let people tell you what to do.
Y -You cause a lot of trouble.
Z -You're always fighting with someone

FAIL!!!



Kenari tempang terbang tinggi

KUALA LUMPUR – Kedah melebarkan penguasaan sebagai pendahulu Liga Super selepas menewaskan Selangor 1-0 pada perlawanan dua pasukan teratas di Stadium Shah Alam, semalam.

Gol jaringan Saramsak Kram pada minit ke-18 sudah cukup untuk Kedah meraih tiga mata penting walaupun turun tanpa beberapa pemain utama mereka di samping keletihan kerana baru kembali daripada beraksi dalam Piala AFC.

Kemenangan itu membolehkan Kedah kini unggul di puncak liga dengan 50 mata daripada 20 perlawanan sekaligus semakin hampir untuk merangkul kejuaraan liga.

Saturday, April 5, 2008

Vantage Point [2008] ( mediafire)


ok...senyum...1,2....eh,tgk cam r....

mata saya silau r sbb tu saya pandang ke tepi...hehe....
ish...ish....kecik2 lagi dah pandai ek.

Negara Baru dalam F1

hehe...sejak bila plak ek ada negara bulan ek?join f1 plak tu

Temberang dan Mimpi

1. Temberang
Satu hari ada la 3 sahabat sekolah datang berborak
di satu kedai kopi.
A : bapak aku teror tau.. korang tau tak gunung
everest tu dia pernah daki tau!
B : bapak aku lagi hebat, dia pernah berenang dr
semenanjung m'sia ke s'pura.
C : bapak korang tak hebat la. bapak aku lagi
hebat.korang tau tak laut mati? dia yang bunuh...

2. Mimpi
setiap malam aku bemimpi berjalan ke sana sini... .penat tau
aku dibuatnya" keluh seorang pemuda kepada rakannya...
Abis,apa yang nak kau buat?" tanya si rakannya itu...
Mulai malam nie aku nak bawa basikal naik atas katil... "

BUDI BAHASA BUDAYA KITA




wakil rakyat yang dipilih untuk dun di terengganu

FENOMENA AZAN

BOIKOT-PRODUK DARI BELANDA/DUTCH


  1. Dutch Lady - Susu
  2. Ferrero Roche - Coklat
  3. Wall’s - Ais Krim
  4. Ing -Insurans
  5. Planta -Magerin
  6. Lady’s Choice -Magerin
  7. Lipton -Teh
  8. Shell -Minyak
  9. Knorr -Perisa Makanan
  10. Dove -Mandian
  11. Sunlight -Magerin/Pencuci Pinggan
  12. Radiant -Deodoran
  13. Rexona -Deodoran
  14. Ponds -Produk Kecantikan
  15. Kieldsens -Coklat
  16. Slimfast -Produk Pelangsing
  17. Lego -Kismis
  18. Philips -Barangan Elektrik
  19. Duyvis -Makanan Ringan
  20. Gouda -Keju
  21. Robin -Pencuci Lantai/Pakaian
  22. Ariel -Pencuci Lantai/Pakaian
  23. Omo -Pencuci Lantai/Pakaian
  24. Labello -Lip Balm
  25. Pickwick -Teh
  26. Venz -Mentega Coklat
  27. Kinder Bueno -Coklat
  28. Unilever -Syarikat
  29. -
  30. -
  31. Sunsilk -Shampoo
  32. Fair & Lovely -Produk Kecantikan
  33. Lux -Mandian
  34. Vaseline -Lip Balm
  35. Cif -Pencuci Lantai
  36. Surf -Pencuci Kain
  37. Wishbone -Pencuci Kain
  38. Doriana - Keju Krim
  39. Bertolli -Minyak Masak
  40. Clear -Shampoo
  41. Breeze -Pencuci Kain
  42. Sun -Pencuci Kain

Thursday, April 3, 2008

Quote 2







The hardest challenge is to be yourself in a world,
where everyone is trying to make you be somebody else

20 Petua Murah Rezeki

Amalan-amalan ini menjadi sebab Allah limpahi hamba-Nya dengan
keluasan rezeki dan rasa kaya dengan pemberian-Nya. Berdasarkan
konsep rezeki yang telah diperkatakan, Allah memberi jalan buat
setiap hamba-Nya untuk memperolehi rezeki dalam pelbagai bentuk yang
boleh menjadi punca kebaikan dunia dan akhirat. Di antaranya:

1. Menyempatkan diri beribadah
Allah tidak sia-siakan pengabdian diri hamba-Nya, seperti firman-
Nya dalam hadis qudsi:
"Wahai anak Adam, sempatkanlah untuk menyembah-Ku maka Aku akan
membuat hatimu kaya dan menutup kefakiranmu. Jika tidak melakukannya
maka Aku akan penuhi tanganmu dengan kesibukan dan Aku tidak menutup
kefakiranmu. " (Riwayat Ahmad, Tirmizi, Ibnu Majah dan al-Hakim dari
Abu Hurairah r.a.)

2. Memperbanyak istighfar
Istighfar adalah rintihan dan pengakuan dosa seorang hamba di depan
Allah , yang menjadi sebab Allah jatuh kasih dan kasihan pada
hamba-Nya lalu Dia berkenan melapangkan jiwa dan kehidupan si hamba.
Sabda Nabi s.a.w.:
"Barang siapa memperbanyak istighfar maka Allah s.w.t akan
menghapuskan segala kedukaannya, menyelesaikan segala masalahnya dan
memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka." (Riwayat Ahmad,
Abu Daud, an-Nasa'i, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Abdullah bin Abbas
r.a.)

3.Tinggalkan perbuatan dosa
Istighfar tidak laku di sisi Allah jika masih buat dosa. Dosa bukan
saja membuat hati resah malah menutup pintu rezeki. Sabda Nabi
s.a.w.:
"… dan seorang lelaki akan diharamkan baginya rezeki kerana dosa
yang dibuatnya." (Riwayat at-Tirmizi)

4.Sentiasa ingat Allah
Banyak ingat Allah buatkan hati tenang dan kehidupan terasa lapang.
Ini rezeki yang hanya Allah beri kepada orang beriman. Firman-Nya:
"(iaitu) orang-orang beriman dan hati mereka menjadi tenteram dengan
mengingati Allah . Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah hati
menjadi tenteram." (Ar-Ra'd: 28)

5.Berbakti dan mendoakan ibu bapa
Dalam hadis riwayat Imam Ahmad, Rasulullah s.a.w. berpesan agar
siapa yang ingin panjang umur dan ditambahi rezekinya, hendaklah
berbakti kepada ibu bapanya dan menyambung tali kekeluargaan.
Baginda s.a.w. juga bersabda:
"Siapa berbakti kepada ibu bapanya maka kebahagiaanlah buatnya dan
Allah akan memanjangkan umurnya." (Riwayat Abu Ya'ala, at-Tabrani,
al-Asybahani dan al-Hakim)
Mendoakan ibu bapa juga menjadi sebab mengalirnya rezeki,
berdasarkan sabda Nabi s.a.w.:
"Apabila hamba itu meninggalkan berdoa kepada kedua orang tuanya
nescaya terputuslah rezeki (Allah ) daripadanya. " (Riwayat al-Hakim
dan ad-Dailami)

6.Berbuat baik dan menolong orang yang lemah
Berbuat baik kepada orang yang lemah ini termasuklah menggembirakan
dan meraikan orang tua, orang sakit, anak yatim dan fakir miskin,
juga isteri dan anak-anak yang masih kecil. Sabda Nabi s.a.w.:
"Tidaklah kamu diberi pertolongan dan diberi rezeki melainkan kerana
orang-orang lemah di kalangan kamu." (Riwayat Bukhari)

7.Tunaikan hajat orang lain
Menunaikan hajat orang menjadi sebab Allah lapangkan rezeki dalam
bentuk tertunainya hajat sendiri, seperti sabda Nabi s.a.w.:
"Siapa yang menunaikan hajat saudaranya maka Allah akan menunaikan
hajatnya…" (Riwayat Muslim)

8.Banyak berselawat
Ada hadis yang menganjurkan berselawat jika hajat atau cita-cita
tidak tertunai kerana selawat itu dapat menghilangkan kesusahan,
kesedihan, dan kesukaran serta meluaskan rezeki dan menyebabkan
terlaksananya semua hajat. Wallahu a'lam.

9.Buat kebajikan banyak-banyak
Ibnu Abbas berkata:
"Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan
rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makhluk yang lain.
Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati,
melemahkan tubuh, sempit rezeki dan makhluk lain mengutuknya. "

10.Berpagi-pagi
Menurut Rasulullah s.a.w., berpagi-pagi (memulakan aktiviti harian
sebaik-baik selesai solat Subuh berjemaah) adalah amalan yang berkat.

11.Menjalin silaturrahim
Nabi s.a.w. bersabda:
"Barang siapa ingin dilapangkan rezekinya dan dilambatkan ajalnya
maka hendaklah dia menghubungi sanak-saudaranya. " (Riwayat Bukhari)

12.Melazimi kekal berwuduk
Seorang Arab desa menemui Rasulullah s.a.w. dan meminta pedoman
mengenai beberapa perkara termasuk mahu dimurahkan rezeki oleh
Allah . Baginda s.a.w. bersabda:
"Sentiasalah berada dalam keadaan bersih (dari hadas) nescaya Allah
akan memurahkan rezeki." (Diriwayatkan daripada Sayidina Khalid al-
Walid)

13.Bersedekah
Sedekah mengundang rahmat Allah dan menjadi sebab Allah buka pintu
rezeki. Nabi s.a.w. bersabda kepada Zubair bin al-Awwam:
"Hai Zubair, ketahuilah bahawa kunci rezeki hamba itu ditentang
Arasy, yang dikirim oleh Allah azza wajalla kepada setiap hamba
sekadar nafkahnya. Maka siapa yang membanyakkan pemberian kepada
orang lain, nescaya Allah membanyakkan baginya. Dan siapa yang
menyedikitkan, nescaya Allah menyedikitkan baginya." (Riwayat ad-
Daruquthni dari Anas r.a.)

14.Melazimi solat malam (tahajud)
Ada keterangan bahawa amalan solat tahajjud memudahkan memperoleh
rezeki, menjadi sebab seseorang itu dipercayai dan dihormati orang
dan doanya dimakbulkan Allah

15.Melazimi solat Dhuha
Amalan solat Dhuha yang dibuat waktu orang sedang sibuk dengan
urusan dunia (aktiviti harian), juga mempunyai rahsia tersendiri.
Firman Allah dalam hadis qudsi:
"Wahai anak Adam, jangan sekali-kali engkau malas mengerjakan empat
rakaat pada waktu permulaan siang (solat Dhuha), nanti pasti akan
Aku cukupkan keperluanmu pada petang harinya." (Riwayat al-Hakim dan
Thabrani)

16.Bersyukur kepada Allah
Syukur ertinya mengakui segala pemberian dan nikmat dari Allah .
Lawannya adalah kufur nikmat. Allah berfirman:
"Demi sesungguhnya! Jika kamu bersyukur, nescaya Aku tambahi nikmat-
Ku kepadamu, dan demi sesungguhnya jika kamu kufur, sesungguhnya
azab-Ku amat keras." (Ibrahim: 7) Firman-Nya lagi: "… dan Kami akan
memberi balasan kepada orang-orang yang bersyukur." (Ali Imran: 145)

17.Mengamalkan zikir dan bacaan ayat Quran tertentu
Zikir dari ayat-ayat al-Quran atau asma'ul husna selain menenangkan,
menjenihkan dan melunakkan hati, ia mengandungi fadilat khusus untuk
keluasan ilmu, terbukanya pintu hidayah, dimudahkan faham agama,
diberi kemanisan iman dan dilapangkan rezeki.
Misalnya, dua ayat terakhir surah at-Taubah (ayat 128-129) jika
dibaca secara konsisten tujuh kali setiap kali lepas solat,
dikatakan boleh menjadi sebab Allah lapangkan kehidupan dan
murahkan rezeki.
Salah satu nama Allah , al-Fattah (Maha Membukakan) dikatakan dapat
menjadi sebab dibukakan pintu rezeki jika diwiridkan selalu;
misalnya dibaca "Ya Allah ya Fattah" berulang-ulang, diiringi
doa: "Ya Allah , bukalah hati kami untuk mengenali-Mu, bukalah
pintu rahmat dan keampunan-Mu, ya Fattah ya `Alim." Ada juga hadis
menyebut, siapa amalkan baca surah al-Waqi'ah setiap malam, dia
tidak akan ditimpa kepapaan. Wallahu a'lam.

18.Berdoa
Berdoa menjadikan seorang hamba dekat dengan Allah , penuh
bergantung dan mengharap pada rahmat dan pemberian dari-Nya. Dalam
al-Quran, Allah suruh kita meminta kepada-Nya, nescaya Dia akan
perkenankan.

19.Berikhtiar sehabisnya
Siapa berusaha, dia akan dapat. Ini sunnatullah. Dalam satu hadis
sahih dikatakan bahawa Allah berikan dunia kepada orang yang
dicintai-Nya dan yang tidak dicintai-Nya, tapi agama hanya Allah
beri kepada orang yang dicintai-Nya saja. (Riwayat Ahmad, Ibnu Abi
Syaibah dan al-Hakim)
Bagi orang beriman, tentulah dia perlu mencari sebab-sebab yang
boleh membawa kepada murah rezeki dalam skop yang luas. Misalnya,
hendak tenang dibacanya Quran, hendak dapat anak yang baik
dididiknya sejak anak dalam rahim lagi, hendak sihat dijaganya
pemakanan dan makan yang baik dan halal, hendak dapat jiran yang
baik dia sendiri berusaha jadi baik, hendak rezeki berkat dijauhinya
yang haram, dan sebagainya.

20.Bertawakal
Dengan tawakal, seseorang itu akan direzekikan rasa kaya dengan
Allah . Firman-Nya:
"Barang siapa bertawakal kepada Allah , nescaya Allah mencukupkan
(keperluannya) ." (At-Thalaq: 3)
Nabi s.a.w. bersabda:
"Seandainya kamu bertawakal kepada Allah dengan sebenar-benar
tawakal, nescaya kamu diberi rezeki seperti burung diberi rezeki, ia
pagi hari lapar dan petang hari telah kenyang." (Riwayat Ahmad, at-
Tirmizi, Ibnu Majah, Ibnu Hibban, al-Hakim dari Umar bin al-Khattab
r.a.)
Kesemua yang disebut di atas adalah amalan-amalan yang membawa
kepada takwa. Dengan takwa, Allah akan beri "jalan keluar (dari
segala perkara yang menyusahkan) , dan memberinya rezeki dari jalan
yang tidak terlintas di hatinya." (At-Talaq: 2-3)
Pendek kata, bagi orang Islam, untuk murah rezeki dalam ertikata
yang sebenarnya, kuncinya adalah buat amalan-amalan takwa. Amalan-
amalan ini menjadi sebab jatuhnya kasih sayang Allah , lalu Allah
limpahi hamba-Nya dengan keluasan rezeki dan rasa kaya dengan
pemberian-Nya.

Lirik Lagu - Warisan

to my beloved 9903 hope still know this song


Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Airmata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang

Nenek moyang kaya raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat sengketa sesamalah kita
Cita lenyap di arus zaman

Indahnya bumi kita ini
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ke tangan yang lain
Pribumi merintih sendiri

Masa depan sungguh kelam
Kan lenyap peristiwa semalam
Tertutuplah hati terkunci mati
Maruah peribadi dah hilang

Kini kita cuma tinggal kuasa
Yang akan menentukan bangsa
Bersatulah hati bersama berbakti
Pulih kembali harga diri

Kita sudah tiada masa
Majulah dengan gagah perkasa
Janganlah terlalai teruskan usaha
Melayu kan gagah di Nusantara (3x)

Zaman Muda2 ( Sports Day 2003)

mcm lanun2 r semua,paling bergaya penque r
hehe...

Bad Cameraman

x patut btul....

Kedah sink South China

HONG KONG - South China's hopes of progressing to the knockout stages of the AFC Cup were dealt a severe blow on Wednesday as they were beaten 3-1 at home to Malaysian Super League champions Kedah.

Baddrol Bakhtiar put the visitors ahead in the 30th minute before Cris equalised just before the hour mark, but Marlon James restored Kedah's lead in the 65th minute and substitute Samransak Kram made the points safe with five minutes remaining.

The result leaves South China with just one point from three games in Group D while Kedah have six.

Both sides are able to boast strikers that are prolific in their respective domestic leagues with South China's Detinho on 16 so far while Kedah's James has weighed in with an impressive 21 goals.

And it was the latter who had a hand in the first opportunity of the game when in the seventh minute he was fouled just outside the box and Nelson San Martin curled the resulting free-kick round the wall that Zhang Chunhui did well to punch to safety.

Three minutes later and the hosts had a chance of their own to open the scoring when the Kedah defence failed to clear and the ball fell kindly for skipper Man Pei Tak who was free on the edge of the area but contrived to send his shot wide of the post.

However, it was the visitors who took the lead on the half hour mark when James picked up the ball down the left flank, brushed off the attention of two defenders to cut inside the box and his ball across goal eventually fell for the unmarked Bakhtiar to lash home from close-range.

Six minutes later South China had a golden opportunity to draw level when Tales Shutz sent a dangerous ball across the face of goal but Detinho's outstretched boot was unable to make the crucial connection.

And seconds before the break Yip Chi Ho broke free down the left and drilled an effort on goal that Elias could only push back into the danger zone and Shutz's follow-up was cleared off the line.

South China came out strong in the second half but were struggling to produce anything telling in the final third with Shutz twice driving wide when in a promising position.

But their pressure eventually told as South China drew level just before the hour mark when Brazilian defender Cris headed home from a corner.

However, the hosts' joy was short-lived when Kedah restored their lead in the 65th minute.

A mistake from Deng Jinghwang allowed San Martin to pick up the ball down the right flank and the midfielder made his way to the by-line before whipping a low cross into the box and James stabbed home from close range.

Substitute Kram wasted an opportunity to add a third with 12 minutes remaining when he was put through on goal but contrived to send his shot just wide of the post.

However, Kram was not to be denied in the 85th minute when he latched onto a cross in the box before lashing home from close range.

AFC Website

The Superhero>>>

tak sangka ako superhero nih mmg wujud.hehe...rasanya bapak dier nih fanatik dgn batman kot.x pon nak mengekalkan generasi superhero kluarga dier.hehe....

Wednesday, April 2, 2008

lawak2...

Lawak 1

Dalam hujan lebat, malam gelap gulita, jalan tidak berapa nampak, aku cari jalan mudah follow kereta depan, tiba-tiba kereta itu emergency brake, aku sondol belakang keretanya. Aku turun dalam hujan lebat dan marah pemandu itu kerana berhenti mengejut, tapi dia nampak kehairanan kerana aku marah dia dalam garaj kereta rumahnya.

Lawak 2
Dua ekor anjing telah terperangkap di sebuah pulau dan ingin berenang menuju ke seberang. Untuk sampai ke seberang ia memerlukan stamina yang cukup. Anjing A pun training habis-habisan, anjing B relaks je. Tiba masanya kedua-duanya pun menyeberang dan anjing B sampai awal daripada A, malahan sempat makan lagi. Anjing A tak puas hati, tapi anjing B kata,"Ala... releks le, aku ni kan anjing laut."

Lawak 3
Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat. Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong berwarna merah."Atok buat apa tu?" "Atok bagi surat kat kawan atok, cu!"jawap atoknya. Cucunya bertanya lagi,"Apa bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu?"

Telurnya mana

JAMAL ke kedai untuk membeli telur yang dipesan ibunya. Ketika berdiri di tepi jalan, dua buah kereta tiba-tiba berlanggar di hadapannya. Dia terkejut dan kaku di situ sehingga polis dan ambulans tiba.

Setelah mangsa dikeluarkan, Jamal berlari pulang dan terlupa membeli telur. Jamal dengan penuh minat menceritakan kemalangan itu pada ibunya.

"Dahsyat bu, kakinya tercabut dan terpelanting ke seberang jalan. Tangannya pulak putus, kepala pecah, perut terburai... "

Tiba-tiba ibunya mencelah, "Telurnya mana?"
Jamal menjawab, "Err... . Mal tak tau pulak ke mana tercampaknya!"

United cruise home in Rome


Manchester United planted one foot firmly in the Champions League quarter-finals after a resounding 2-0 win in Rome. A superb first half header from Ronaldo and 66th minute tap-in from Wayne Rooney gave them a commanding lead in the tie. If they progress as expected, then a mouthwatering semi-final clash with Barcelona should await after the Catalans beat Schalke 1-0 in Germany thanks to Bojan Krkic.

Manchester United: Van der Sar; Brown, Ferdinand, Vidic (O'Shea 31), Evra; Ronaldo, Carrick, Scholes, Anderson (Hargreaves 55), Park; Rooney (Tevez 84).
Subs not used: Kuszczak, Giggs, Pique, Silvestre.
Booked: Anderson

AS Roma: Doni; Cassetti, Mexes, Panucci, Tonetto (Cicinho 69); Taddei (Giuly 59), De Rossi, Pizarro, Aquilani (Esposito 77), Mancini; Vucinic.
Subs not used: Curci, Antunes, Ferrari, Brighi.
Booked: Pizarro, Mexes

Tuesday, April 1, 2008

APRIL FOOL, BUAT RENUNGAN & PEDOMAN KITA SEMUA !!!

Assalamualaikumwbh. Ikutilah cerita sedih di sebalik April Fool's Day sebagai renungan bersama. Setiap kali menjelang 1hb April, seseten! gah orang kita begitu taksub dengan budaya 'pandang kebarat'.

Berbalik kepada perayaan April Fool's Day ini, adalah ia mula dirayakan sewaktu kejatuhan kerajaan Islam di Sepanyol. Setelah bertapak berkurun-kurun lamanya di Granada , Sepanyol, kerajaan Islam akhirnya runtuh diserang tentera-tentera Kristian.

P enduduk-penduduk Islam diSepanyol (Moors) terpaksa berlindung di dalam rumah masing-masing untuk menyelamatkan diri. Tentera-tentera Kristian bagaimanapun tidak berpuas hati dan berusaha untuk menghapuskan orang-orang Islam dr Sepanyol.

Penduduk-penduduk muslim ini, diberitahu bahwa mereka boleh berlayar keluar dari Sepanyol dengan selamat bersama-sama barang-barang keperluan mereka dengan menggunakan kapal-kapal yang berlabuh dipelabuhan. Orang-orang Muslim yang risau sekiranya tawaran tersebut merupakan suatu penipuan, telah pergi keperlabuhan untuk melihat kapal-kapal yang dimaksudkan.

Setelah berpuas hati, mereka membuat persiapan untuk bertolak. Keesokan harinya (1April), mereka mengambil semua barangan yang telah disiapkan menuju ke perlabuhan.

Pada masa inilah pihak Kristian mengambil kesempatan untuk menggeledah dan kemudian membakar rumah penduduk-penduduk Islam ini.

Mereka juga tidak sempat untuk menaiki kapal kerana semuanya dibakar. Pihak Kristian kemudiannya menyerang kaum muslim dan membunuh kesemuanya, lelaki, perempuan, serta anak-anak kecil. Peristiwa berdarah yang menyedihkan ini kemudiannya diraikan oleh tentera Kristian.

Keraian ini akhirnya dirayakan setiap tahun bukan sahaja di Sepanyol tetapi juga di serata dunia.

Yang menyedihkan, orang-orang Islam yang jahil mengenai peristiwa ini turut meraikan April Fool's Day tanpa menyedari mereka sebenarnya merayakan ulang tahun pembunuhan beramai-ramai saudara seIslam mereka sendiri.

Semoga Allah sentiasa membuka pintu taubat untuk kita.


Petikan drpd Risalah Fikrah
Peliharalah Allah, nescaya Allah akan memelihara kamu .....rawahuttirmizi
Illal Liqaq